Bijdragen

Maar liefst 75% van alle opkomende menselijke ziektes zijn van dierlijke origine. Ceva Santé Animale draagt in grote mate bij aan de wereldwijde strijd tegen brucellosis, vogelgriep en andere zoönoses zoals Q-koorts, wat recentelijk een enorme bedreiging...

Maar liefst 75% van alle opkomende menselijke ziektes zijn van dierlijke origine. Ceva Santé Animale draagt in grote mate bij aan de wereldwijde strijd tegen brucellosis, vogelgriep en andere zoönoses zoals Q-koorts, wat recentelijk een enorme bedreiging vormde voor de volksgezondheid in Nederland.

Volgens de Wereld Gezondheids Organisatie (WGO) worden er jaarlijks 500.000 gevallen van brucellosis bij mensen geconstateerd.

Brucellosis wordt overgebracht van dieren op mensen door het inademen van stof tijdens het werken met producten die zijn besmet met de brucella bacterie of door het consumeren van onbewerkte melk van besmette dieren.

Ceva is de enige internationale veterinaire farmaceutische organisatie die nog steeds actief aanwezig is op het gebied van brucellosiscontrole en wij ondersteunen de inspanningen ter preventie van deze ziekte in landen waar de pathologie hoogst endemisch is.

Onze organisatie biedt gezondheidsautoriteiten een uitgebreide vaccinatieoplossing, waarbij het product zelf wordt gecombineerd met de technische expertise van één van de leiders op het gebied van abortieve ziektes.

Met de ontwikkeling van een nieuw type vaccin (een vector vaccin), is Ceva één van de belangrijkste spelers geworden in de wereldwijde inspanningen om de verspreiding van vogelgriep te voorkomen.

Er is voorspeld dat tegen 2020 er in de wereldwijde productie van proteïne een tekort zal zijn van 50%. Daarom is Ceva zeer toegewijd in het vinden van nieuwe oplossingen om de productie van dierlijke proteïne te verbeteren over de gehele wereld..

Terug naar boven

WAARSCHUWING

Deze site is uitsluitend bedoeld voor gebruik door dierenartsen, apothekers, dierenartsassistenten, studenten diergeneeskunde, SQP's of andere beroepsbeoefenaren in de veterinaire gezondheidszorg en professionele dierenverzorgers.
Om deel te nemen, vinkt u dit vakje aan om te bevestigen dat de bovenstaande verklaring op u van toepassing is.